T7
Digitaalinen osaaminen
käytännön taidot ja tuottaminen | vastuullisuus ja turvallisuus | tiedonhallinta sekä tutkiva ja luova työskentely | vuorovaikutus
Espoon OPS:
T7: Järjestää oppilaille tilaisuuksia harjoitella eri viestintäkanavia käyttäen suullista ja kirjallista viestintää ja vuorovaikutusta
S3: Opetellaan kuulemaan, puhumaan, lukemaan ja kirjoittamaan ruotsin kieltä monenlaisista aiheista. Valitaan erilaisia kielenkäyttötarkoituksia, kuten esim. tervehtiminen, avunpyytäminen tai mielipiteen ilmaiseminen. Tarjotaan mahdollisuuksia harjoitella vaativampia kielenkäyttötilanteita. Opetellaan löytämään ruotsinkielistä aineistoa ympäristöstä, verkosta, kirjastosta jne.
Espoon näkökulma:
Opetellaan selviytymään tutuista, arkisista viestintätilanteista käyttäen apuna draamaa, pari- ja pienryhmätyöskentelyä sekä tieto- ja viestintäteknologiaa. Rohkaistaan puhumaan ruotsia lähipiirin kanssa. Kaksikielinen Espoo tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ruotsin kielen käyttöön erilaisissa arkielämän tilanteissa. Huomioidaan yhteistyö espoolaisten ruotsinkielisten yhdistysten ja koulujen kanssa. (3. lk)
Tavoitteena vuosiluokilla 3-4
Digitaalisen osaamisen kuvaukset:
Oppilas
osaa ohjatusti käyttää digitaalisia palveluja (tarvittaessa) eri laitteilla.
tietää, mitä vastuullinen toiminta tarkoittaa. Hän toimii vastuullisesti ja sääntöjä noudattaen digitaalisissa palveluissa.
ymmärtää ergonomian merkityksen hyvinvoinnille päivittäisessä työskentelyssä.
osaa valita hyvän työasennon ja vaihtelee sitä tarvittaessa.
osaa valita sopivan pituisen jakson työskentelylle.
harjoittelee etsimään ja hyödyntämään eri lähteistä löytämäänsä tietoa.
osaa hyödyntää digitaalisten palvelujen vuorovaikutteisia ominaisuuksia.