T16: Ohjata oppilasta maantieteelliseen ajatteluun, hahmottamaan omaa ympäristöä ja koko maailmaa sekä harjaannuttamaan kartankäyttö- ja muita geomediataitoja
S3: Monipuolisten alueellisten esimerkkien ja ajankohtaisten uutisten avulla hahmotetaan Euroopan luonnonympäristöä ja ihmisen toimintaa. Keskeisiä näkökulmia ovat luonnon ja kulttuurien moninaisuuden arvostaminen sekä globaalin ymmärryksen vahvistaminen. Maailmankuvan ja sen alueellisen viitekehyksen rakentamisessa käytetään monipuolisesti karttoja ja muuta geomediaa.
S4: Tutkitaan maa- ja kallioperää sekä säätä.
Eurooppa
Ilmasto
Tavoitteena vuosiluokilla 3-6
Osaa käyttää mediaa välineenä uusien asioiden opettelussa.
Tehtävän rakenne
Yksilö, pari tai ryhmätyö. Kartan jakaminen mahdollistaa myös koko luokan yhteisen kartan työstämisen samaan aikaan.
Kesto yhdestä kaksoistunnista pidempiaikaiseksi projektiksi.
Yleiset ohjeet
Avaa Googlen MyMaps sivusto. Kirjautumiseen tarvitsee @eduespoo.fi-tunnukset.
Avaa uusi kartta ja nimeä kartta. Voit valita kartaksi pienemmän osan kartasta (oma lähialue/Suomi) tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi koko maailma.
Kartan pohjaan pääset kohdasta: Tiedot -> Pohjakartta. Tässä kohdassa voit valita kartan pohjanäkymän.
Karttaan voi lisätä paikkamerkkejä, rajata alueita, merkitä reittejä sekä mitata välimatkoja.
Kartta jaetaan lopuksi opettajalle kohteesta ''Jaa''.
Tehtäviä:
Merkitse ja rajaa karttaan kasvillisuusvyöhykkeitä esim. sademetsä, aavikko, savanni, tundra. Lisää otsikoksi kasvillisuusvyöhykkeen nimi ja kirjoita lisätietoa kasvillisuusvyöhykkeestä. Voit lisätä kameran kohdalta myös kuvia.
Merkitse karttaan maantieteellisiä kohteita: vuoristoja, kaupunkeja, jokia. Näistäkin kohteista voi lisätä lisätietoja paikoista ja kuvia myös.
MyMapsin käyttö selkeästi motivoi oppilaita ja käyttö oli todella helppoa. Oppilaat oppivat nopeasti ja itsenäisesti käyttämään sovelluksen eri työkaluja.
Ihan kivaa oli.
Ihan kivaa oli, kun ei tarvinnut käyttää kynää.