T9
Medialukutaito
median tulkinta ja arviointi | median tuottaminen | toiminta mediaympäristöissä
Espoon OPS:
T9: Innostaa oppilasta tutkimaan omien valintojensa eettisiä ulottuvuuksia ja niiden vaikutusta hyvinvointiin ja kannustaa kestävään elämäntapaan
S2 Keskeisinä aiheina ovat uskonnot yksilön ja yhteiskunnan voimavarana sekä uskonnon ja kulttuurin vuorovaikutus eri puolilla maailmaa, uskontojen vaikutukset yhteiskuntiin ja kulttuuriin.
UK S2 kuten tavoitteen T1 kohdalla
S3 Valittavien sisältöjen tulee avata elämänkysymyksiä ja ikäkauteen sekä minäkuvaan liittyviä pohdintoja. Opetuksessa käsitellään ajankohtaisia ja yhteiskunnallisia eettisiä kysymyksiä kuten ekososiaalinen sivistys, osallistuminen ja vaikuttaminen yhteisöissä ja yhteiskunnassa sekä uskonnot rakentamassa yhteiskunta ja maailmanrauhaa.
UK S3 kuten tavoitteen T2 kohdalla
Espoon näkökulma:
Katolinen ihmiskäsitys
Omaan elämään, yhteiskunnan jäsenyyteen, ympäristöön ja luontoon sekä globaaliin vastuuseen liittyviä kysymyksiä
Dekalogin ja kirkon käskyjen vaikutusta arkkielämään
Arvot eri kulttuureissa ja uskonnoissa
Luonteenvahvuuksien ja hyveiden diagnosoiminen
Laupeudenteot
Vapaus ja vastuu koko luomakunnasta sekä itsestä
Ekologinen ajattelu
Ev.lut 9L Espoo s. 517, Ortodoksi 7L Espoo s. 569, 8L Espoo s. 579, 9L Espoo s. 586, Katolinen 7L Espoo s. 638, 8L Espoo s. 645, 9L Espoo s. 654, Islam 7-9L Espoo s. 677, Juutalainen 7L Espoo s. 697, 8L s. 701, 9L s. 702
Digitaalisen osaamisen kuvaukset
Vuosiluokilla 7–9 oppilas
oppii huomioimaan omia yksilöllisiä tapojaan kokea mediasisältöjä ja tekemään valintoja niidenkin sisältöjen parissa, joiden käyttämisen ikärajat mahdollistavat.
osaa arvioida omien julkaisuiden vaikutuksia ja seurauksia.