Esiopetus suunnitellaan ja toteutetaan siten, että lapsilla on mahdollisuus innostua, kokeilla ja oppia uutta.
Lasten pystyvyyden tunnetta vahvistetaan auttamalla heitä tunnistamaan ja hyödyntämään omia vahvuuksiaan. Rohkaiseva ohjaus ja kannustava palaute lisäävät lasten luottamusta omiin mahdollisuuksiinsa sekä edistävät kiinnostusta ja halua laajentaa ja syventää oppimaansa.
Oppimisympäristöön kuuluu erilaisia digivälineitä ja -sisältöjä, joita kaikilla lapsilla on mahdollisuus käyttää.
Esiopetusyhteisö kannustaa kokeilemaan, yrittämään ja erehtymään sekä havaitsemaan asioiden positiivisia puolia. Onnistumisista ja oivalluksista iloitaan yhdessä.
Heidän ideansa ja tuotoksensa näkyvät oppimisympäristöissä.
Oppimiskokonaisuuksien tehtävä on tarjota lapsille uusia ja innostavia oppimiskokemuksia sekä mahdollisuuksia työskennellä kullekin lapselle sopivia oppimisen haasteita sisältävien tehtävien parissa.
tehdään lasten kanssa yhdessä kokeillen mediasisältöjä, kuten kuva-animaatioita, videoita, digitaalisia kirjoja tai itse tehtyä musiikkia.
Aika 45 minuuttia tai enemmän
Ryhmätyö noin 4 lasta
Tarinan keksimiseen sopivaa välineistöä
Esimerkkisadun keksimisessä oli mahtisusikortti (raivokkaasti naurava susi), sana (talvi) ja papunetin kuva (pukea) sekä pääsiäismunahahmo jokaiselle ryhmän jäsenelle.
Tehtävä sopii eskareille. Helppokäyttöinen sovellus. Vinkkisanat ja kuvat auttoivat tarinan alkuun hyvin. Yhteistyö sujui. Tämä sovellus otetaan käyttöön.
Hyvältä tuntui tehdä. Siin oli naurattava kohta, ku se puki hanskan. Yhteistyö sujui hyvin. Vinkit autto.